måndag 4 februari 2013

Day 1

Efter en någotsånär god natts sömn har jag idag strosat runt lite och kollat in området där jag bor, handlat lite och försökt få tiden att gå. Jag har ju världens sämsta lokalsinne så jag vågar inte precis mej iväg på en massa långa utflykter än sålänge.



Vad kan jag säga då, jo jag skall befinna mej här på Malta i staden Sliema och göra en 16 veckors lång praktik på hotellet The Palace. Där skall jag jobba som housekeeping supervisor (fråga mej inte vad jag skall göra för det har jag inte riktigt fått grepp om än.) Men imorgon är första jobbdagen så efter det lär jag kanske veta lite mer!

Hotellet jag skall jobba på tipsade mej om en kvinna som erbjuder boende åt kvinnliga suderanden, så jag tog kontakt med henne och här sitter jag nu i hennes och hennes mans lägenhet. Jag har ett eget rum men från sluet av februari skall jag dela det med en annan tjej från Tyskland som skall jobba på samma hotell som jag. Jag har egen toalett & dusch/badkar och jag får använda köket när jag behöver såvida jag städar efter mej. För detta betalar jag 85€/vecka alltså 340€ i månaden. Visst kunde jag ha fått en egen lägenhet för i princip samma pris men jag är ju lite rädd av mej så det känns bättre såhär så behöver jag inte ligga vaken om nätterna och tro att någon kommer och rövar bort mej!

De är jätte trevliga och snälla så jag tror nog det blir bra, det är ju lite ovant nu i början och man känner sig lite fel liksom när man inte vet hur folk gör här, men det kommer.

Jag gick till en liten butik idag för att handla lite mat men de va ju helknäppt. En massa varor inklämda i ett litet utrymme smalt som en korridor med väggarna proppfulla med konstiga varor. Så inte vet jag riktigt vad jag skall leva på här, det är nog bara att hålla tummarna för att hotellet har bra mat eftersom jag får mat där 3ggr om dagen.

Ja mer än så har jag inte att bjuda på för tillfället, vädret är relativt varmt här men man måste nog ha långbyxor och långärmat än, men solen värmer jätte skönt! Här är väldigt vackert men man blir mycket tacksam för hur bra man har det hemma också, husen tätt tätt intill varann, fasaderna på alla hus är helt söndriga och soporna kastas ut på gatan. Men att uppleva olika kontraster är bara hälsosamt!

Doften av hav är oslagbar..





3 kommentarer:

  1. Hej! Va bra att du har bloggen! Ska bli så roligt att få följa med ditt liv där och att få se bilder!,snart kommer kim, vi skall nog sköta om honom:)

    SvaraRadera
  2. Heloi
    Vi är många här i Jakobstadstrakten som läser din blogg :)
    Förutom att du känner dig tryggare att bo hos en familj så kommer du ju lättare in i hur det är att leva på Malta och vad de har för seder och sånt.
    Ha det bra!
    Anki

    SvaraRadera
  3. Hej, vad roligt att höra! :) Jo du har så rätt, man har alltid någon man kan fråga! :)

    Tack!

    SvaraRadera