lördag 1 februari 2014

Mat & Vin

Jag går en för mej valbar kurs eftersom jag går hotellinriktningen men för gastronomerna är det här en obligatorisk kurs som hör till utbildningen och jag kan inte annat än förundras och skatta mej/oss lyckliga över vilken tur vi har som får gå en sånhär kurs och får chansen till sånthär helt gratis!!

Så vad gör vi då som är så super amazing?

Jo vi lär oss om hur mat och vin skall kombineras, vad man skall tänka på när man ska välja vin till maten och vice versa, hur olika smaker utvecklas i både vin och mat tack vare varandra och mycket mer. Och det bästa av allt är att detta gör vi genom att smaka och diskutera.

Så vi lagar mat, en hel massa mat och provsmakar en hel massa vin till.

vi har bl.a. gjort detta:
tillagat och smakat på en 4 rätters middag med tillhörande vin,
8 desserter tillsammans med 8 dessertvin
öl och cider i kombination med mat
blivit tilldelade varsitt vin och utformat en varmrätt utefter vinets karaktär och smaker









och bl.a. detta har vi kvar:
en hel dag med ost och vin
en mysterybox
och en examination där vi skall tillreda en 4 rätters meny och hitta passande viner till alla rätterna,

examinationen gör jag tillsammans med Hedda och menyn vi fick är:

Grillade pilgrimsmusslor med paprikaskum, bacon och örter
Stekt ankbröst med hallonbalsamicosky, sötpotatis och smörstekt svamp
Päronsallad med valnötter och roquefortost
Key lime pie med glass

Skall bli riktigt spännande att se hur det går! Så såhär halvvägs in i kursen kan jag inte säga annat än att jag är supernöjd att jag valde denhär kursen för den är enormt lärorik. Inte nog med det så får man chansen att prova en hel massa goda viner och även en del dyrare som man sällan skulle köpa hem och testa själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar